BokaMeras bokningstjänst fungerar perfekt tillsammans med skönhet & hälsa. Använd er av automatiska påminnelser, kampanjkoder och få er egen hemsida. Använd BokaMeras appar som finns tillgängliga i Apple App Store och Google Play så era kunder kan boka när de vill, var de vill.

Checklista att bocka av innan du startar som en massör:

- Har du kunskap/utbildning och kan massera?

- Har du en affärsplan, ska du utföra massage hemma, hos ett företag eller i en lokal?

- Har du utrustning, exempelvis en massagebänk, flera handdukar och tillgång till handtvätt?

- Har du ett bokningssystem så att dina kunder kan boka tider?

Grundläggande saker att ha i åtanke

När du ska starta ett eget företag så finns det flera saker som är bra att tänka på oavsett om det är en massagesalong, frisör eller annat typ av företag. Vad vill du göra och hur vill du göra det? Vilka är dina potentiella kunder? Att öppna en massagesalong eller utföra massage behöver inte alls vara svårt så länge du kan behandla enklare dysfunktioner och ge behandlingar i allmänt avslappningssyfte. Det finns såklart fördelar och nackdelar med alla alternativen och frågan är vilket som passar dig och din affärsidé bäst!

 

Behöver jag en lokal?

Som massör behöver man inte ha en stor salong där man får plats med flera kunder. Har du en massagebänk och ett bokningssystem så kan du antingen välja att åka till kunden eller att kunden kommer direkt hem till dig. Som massör kan du också välja att arbeta ute hos kund med företagshälsovård. Man kan erbjuda alla anställda massage och även få företaget att sponsra de anställda för bättre hälsa. Vad känns bäst för dig?

Behöver jag en lokal?

Vad behöver jag för utrustning?

Som massör är de viktigaste redskapen ens egna händer. Utrustning såsom massagebänkar finns att köpa av flera leverantörer och behöver inte vara en dyr investering. Det finns även leverantörer som specialiserar sig på just produkter för massörer så du kan enkelt hitta det du söker.

Som företagare kan det även vara en bra idé att sälja andra produkter utöver just tjänsten du utför. Du kan sälja massageoljor, doftljus m.m. och därmed även få lite extra intäkter till ditt företag.

Vad behöver jag för utrustning?

Behöver jag en utbildning?

En massör arbetar med massage och muskeltöjningar för att förebygga och motverka muskelspänningar som annars kan orsaka skador eller smärta. I arbetsuppgifterna ingår också att utreda och behandla enklare dysfunktioner och smärttillstånd i rörelse-och stödjeorganen samt att ge behandlingar i allmänt avslappningssyfte.

Som massör behöver du självklart en utbildning då du behöver kunskap om sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. En massageterapeut kan, förutom det en massör kan, jobba direkt med behandling av specifika skador och besvär i rörelseapparaten.
En medicinsk massageterapeut har yrkeshögskoleutbildning och arbetar precis som en massör med friskvård och hälsa men med patienter inom vårdsektorn.

Hur får jag kunder som massör?

Den kanske viktigaste ingrediensen för att ditt företag ska fungera är kunden. Det är trots allt kunden som ska gå till dig för att få hjälp med sina smärtor. Det är kunden som marknadsför dig mest och ger en recension. Det är kunden som ger dig möjlighet att fortsätta med det du gör. Men hur gör man för att nå ut?

6 steg för att få kunder:

  1. Sätt upp en hemsida (Hos BokaMera ingår en gratis hemsida)
  2. Aktivera ett bokningssystem (BokaMera.se)
  3. Skapa Facebook och Instagram konto
  4. Lägg ut inspirerande bilder på Instagram och Facebook
  5. Kunder ser dina bilder och går in på din hemsida och bokar tid.
  6. Skapa upp ett erbjudande med rabattkod för att få fart på din verksamhet

 

Börja med att sätta upp en hemsida där du även har ett bokningssystem integrerat. Då kan dina kunder enkelt boka tider i din salong när det passar dem. Att sätta upp en hemsida och bokningssystem kan verka dyrt och krångligt, men det finns enkla lösningar. En sådan lösning kan vara att ta hjälp utav BokaMera som snabbt och enkelt kan hjälpa dig att komma igång. När du som massör använder dig utav BokaMera får du tillgång till ett fullt fungerande bokningssystem specifikt anpassat för massörer och massagesalonger till minimal kostnad. Dina kunder kan nu boka tid när som helst på dygnet. Det ingår även en hemsida som gör att du redan inom några timmar kan ha allt klart för att ta emot bokningar online till dig som massör eller massagesalong.

Hur får jag kunder som massör?

Marknadsföra via sociala medier

Nästa steg är att få kunder att upptäcka dig och bli intresserade så att dem vill boka en tid. Marknadsföring genom olika plattformar såsom Instagram och Facebook är viktigt. Bilder, inspiration och personlighet är bra content som skapar intresse. Syns det att det är välarbetat och genomtänkt är det en stor bonus som lockar. Visa upp det du gör! Om det så är en produkt du använder dig av är det spännande att se vad du gör och vad du kan. Få kunden att lära känna dig utan att ha träffat dig.

När människor sedan upptäcker dig genom de bilder och material du lägger ut via sociala medier och blir inspirerade kommer dem gå in på din hemsida och vilja boka en tid. Om du då använder dig utav en bokningsplattform som BokaMera för att ta hand om dina bokningar kommer du få mer tid till det du brinner för. Det gör att du som ska öppna en massagesalong kan fokusera på det du gör bäst.

Sist men inte minst: befintliga kunder är minst lika viktiga som nya. Man får inte glömma kunder från ett tidigare jobb eller praktikplats. Har du gett ett bra intryck kommer de garanterat vara nyfikna på det du har startat. När dem sedan spanar in dina sociala medier och hemsida är sannolikheten hög att dem blir dina kunder ifall dem kan boka en tid direkt online.

Lycka till med din massagesalong!  

 

Du kan läsa mer om vilka tjänster BokaMera erbjuder här: bokamera.se/services

Använder du dig av BokaMera ingår även en hemsida för massagesalonger likt den här https://demo9.bokamera.se

Anslut dig till BokaMera, vi hjälper dig komma igång
  • Inga betalkort behövs
  • Enkelt att komma igång
  • Det är gratis att registrera sig