Att tänka på i början

Vill du slippa stressen med att få in bokningar via mejl eller telefon och sedan därefter få stressa för att hinna med förberedelserna inför dina utbildningar? Då är ett bra sätt att låta dina kunder boka online så att du får full koll på hur ditt schema ser ut framåt. Detta gör det både det enklare för er och för era kunder då de kan gå in och boka via alla sina enheter när det passar dem, dessutom får de påminnelser när det är dags!

Ska du utföra utbildningar för andra människor finns det alltid saker att tänka på. Vilka vill du nå ut till? När och hur ofta sker dina utbildningar? Hur många personer kan du erbjuda denna utbildning till? Hur många utbildningar erbjuder du? Ska du ha online eller även fysiska utbildningar? Att börja utföra utbildningar som bokas online behöver inte vara så svårt som man kan tro, därför hjälper vi dig hela vägen.  

-          Vad för sorts utbildningar erbjuder du?

-          Hur ska du sticka ut från mängden så att kunderna väljer att boka hos dig?

-          Har du allt du behöver för att komma igång? Ska dina utbildningar ske på distans eller i en lokal?

-          Har du ett fungerande bokningssystem för dina kunder?

Genom att utgå ifrån dessa punkter kommer din resa till att utföra dina utbildningar att bli mycket lättare och framförallt framgångsrik. Så länge du vet hur och till vilka du erbjuder utbildningarna till är du en bra bit på vägen. Målet är att göra det så lätt som möjligt, både för kunden men även för dig, så att du kan fokusera på att hela tiden få tiden till dina utbildningar och inte allt runt omkring.

Få full kontroll över vem som bokat

Med en användarvänlig överblickskalender kan du enkelt hålla koll på vem som bokat och få alla deras uppgifter samlat på ett och samma ställe, både i mobilen och i datorn. Du kan även avboka utbildningar, skicka privata meddelanden till kunder, lägga till bokningar och blockera tider om en viss utbildning blivit inställd. Detta är ett smidigt sätt att ha full kontroll på alla dina kommande bokningar.

Få full kontroll över vem som bokat

Behöver du mer information om dina kunder än namn, nummer och e-postadress? Då kan du skapa dina egna fält som kunden måste fylla i vid bokning. Exempel på detta kan till exempel vara vilken skola, arbetsplats eller förvaltning de kommer ifrån. Detta gör att du får all information om kunden direkt i bokningen och inte behöver tänka på att samla ihop den informationen någon annanstans.

Vilken information behöver du om dina kunder?

Behöver du mer information om dina kunder än namn, nummer och e-postadress? Då kan du skapa dina egna fält som kunden måste fylla i vid bokning. Exempel på detta kan till exempel vara vilken skola, arbetsplats eller förvaltning de kommer ifrån. Detta gör att du får all information om kunden direkt i bokningen och inte behöver tänka på att samla ihop den informationen någon annanstans.

Registreringsformen för en bokning är användarvänlig och tar endast några minuter att fylla i.

Vilken information behöver du om dina kunder?

Skicka nyhetsbrev om nya utbildningar du erbjuder

Vill du informera dina kunder om att en ny utbildning hålls eller är planerad om en tid? Eller skicka ut för att meddela dem om någon annan nyhet ni har? Med BokaMeras nyhetsbrev kan du skicka ut det du vill informera om till dina kunder beroende på när de bokat, vilken typ av utbildning de bokat eller till samtliga kunder. Detta är ett bra sätt att hålla kontakten med dina kunder.

Dina utbildningar beskrivs grundligt, med bilder och text. Detta lockar många att skriva in sig!

Skicka nyhetsbrev om nya utbildningar du erbjuder

Erbjud kampanjkoder för att locka dina kunder!

Vill du locka dina kunder att boka utbildningar hos dig? Då är ett enkelt sätt att lägga till en rabattkod på dina utbildningar så dina kunder kan ange en kod vid bokning och få ett rabatterat pris. Hos BokaMera kan du välja att styra din kod själv eller låta systemet autogenerera en kod åt dig, du kan även styra hur många gånger koden ska kunna användas samt hur många gånger den ska kunna användas per kund. Det som är bra är också att du kan skapa upp ett klippkort med hjälp av kampanjkodsfunktionen.

Bokningen är tydlig och kunden vet exakt hur mycket som ska betalas efter rabatten.

Erbjud kampanjkoder för att locka dina kunder!

Smarta bokningssystem, på nätet!

När du ska boka ett träningspass, en klipptid eller en resa, hur ofta ringer du eller tar dig dit för att göra en personlig bokning? Idag sker nästan allt online och det har aldrig varit smidigare. Via Bokamera.se kan du enkelt sätta upp en hemsida och ett bokningssystem som sköter dina bokningar åt dig. Du behöver inte fokusera på vilka lediga tider du har eller skicka påminnelser till dina kunder. Du behöver heller inte sitta och svara i telefon och på mejl hela dagen, för att boka in kunder manuellt. Bokamera.se sköter bland annat kundkontakt, bokningar och betalningar åt dig för att lätta på dina axlar och ge dig mer tid till dina utbildningar och kunder. Bokningssystemet är speciellt anpassat till dig som vill ha onlinebokning av olika utbildningar och du får en hemsida likt den här. Dina kunder kan när som helst boka dina tjänster, vart som helst, enligt tiderna du har satt upp. Det är ett enkelt och effektivt system som kommer underlätta för din verksamhet.

Känner du igen denna?

Vi vet... Så har väldigt många jobbat i många år. Senaste åren har en del av oss gått över till en klassisk Google kalender. Men det är fortfarande mycket som måste göras manuellt. Du ska svara i telefon eller på mejl och lägga in en bokning i den digitala kalendern...

Känner du igen denna?

Digitalt, automatiserat, snabbt och tillgängligt!

Detta är det nya! Allt kan ske på ett och samma ställe och man behöver inte lyfta ett finger, endast kika in i BokaMeras system då och då. När som helst, från var som helst. Så kan det se ut!

Digitalt, automatiserat, snabbt och tillgängligt!

Att marknadsföra dig

Genom marknadsföring ser kunder vad du gör och vad du erbjuder. Ta därför vara på den chansen. Instagram och Facebook är två sociala medier som är bra att ha. Lägg ner mycket tid och energi för att skapa inspirerande inlägg. Låt dina följare få ta del av dig. Vem du är och vad du kan. Har du någon utbildning kan du visa upp det för att bygga ett förtroende. Bra uppdatering ger bra innehåll som snabbt sprids vidare och ger dig profilbesök. När någon sedan ser dina erbjudanden blir de intresserade och sugna på att boka en egen utbildning. Använder du dig då av de tjänsterna BokaMera.se erbjuder kan de enkelt gå in på din hemsida och boka en utbildning.

Kom ihåg att marknadsföring online inte är allt. Ta vara på dina vänner och deras kontakter. Genom personlig kontakt delas värdefulla ord som kan vara till din fördel. När de får höra om dig är sannolikheten att de söker upp dig på dina medier och hemsida stor. Kan de dessutom se tillgängliga tider och boka en utbildning direkt kommer de garanterat bli en av dina många framtida kunder.

Läs mer om BokaMera och deras tjänster här www.bokamera.se

Överblickskalender för BokaMera
Anslut dig till BokaMera, vi hjälper dig komma igång
  • Inga betalkort behövs
  • Enkelt att komma igång
  • Det är gratis att registrera sig