-         Vill du slippa den där ständiga ringsignalen på telefonen som alltid ringer till din verkstad?

-         Vill du istället ha allting samlat på en av dina digitala enheter och låta dina kunder sköta sina egna bokningar?

-         Det finns alltid saker att tänka på i början när man vill starta en egen verkstad. Vilka vill du nå ut till?

-         Är det endast dina lokala kunder eller kunder runt om i landet?

-         På vilket sätt ska du hjälpa dem?

Att börja ta emot bokningar online behöver inte vara så svårt som man kan tro, därför finns vi här och hjälper dig hela vägen.

Dahlqvists bil är en av våra nöjda kunder som berättar hur BokaMera hjälpt dem i vardagen.

Värt att ta en fundering kring innan du går all in och startar din verkstad

-          Har du koll på när du vill kunna få in reparationer/ärenden på din verkstad?

-          Hur ska du sticka ut från mängden så att kunderna väljer att boka på just din verkstad?

-          Vad behöver du för att komma igång?

-          Har du ett fungerade bokningssystem för dina kunder?

Genom att utgå ifrån dessa punkter kommer din resa till att få in kunder online att bli mycket lättare. Så länge du vet när du vill ta emot dina kunder är du redan en bra bit på vägen. Målet är att göra det så lätt som möjligt, både för kunden men även för dig, så att du hela tiden kan fokusera på dina kunders behov.

Ge kunderna en avisering när servicen är klar!

Med Bokameras system kan du ge kunder både påminnelser så att de inte glömmer bort sin bokade tid samt en avisering när deras service är klar, både via sms och e-post.

Skicka meddelande direkt till kunder via e-post/sms

Få en överblick på din beläggning och hur det ser ut för dina anställda!

Med BokaMeras överblick kalender kan du enkelt se beläggningens bokningar. Du kan också separera schemat enligt dina anställda för att få en bättre koll på vem som gör vad. Här kan du se bokningar, sjukdagar, semesterdagar och mycket mer. Detta är ett lätt sätt för dig att slippa papper och penna och kunna hålla reda på verkstadens bokningar när du vill och var du än är.

Med en överblickskalender kan du se alla bokningar tydligt

Var unik

När det kommer till att locka kunder till just verkstad är nyckeln att göra det så smidigt som möjligt för kunderna, ju enklare desto bättre. Det finns många som äger en verkstad, varför ska de välja just dig? Beroende på vilken stad man finns i, ser marknaden olika ut. I vissa är konkurrensen större, i vissa är den lägre.

Att vara unik handlar inte bara om vad du vill göra, utan hur du vill göra det. Du kanske vill att dina kunder ska kunna komma till dig även på helgen när vardagen inte kommer i vägen. Detta ger kunder ett förtroende och en trygghet att de alltid har dig när det passar dem, och detta kan du enkelt lösa med BokaMeras bokningssystem, utan att själv lägga massa tid på att administrera.

Att skapa en plan

Nu är det dags att lägga upp en plan för din verksamhet. Vilka tider ska dina kunder kunna komma in med sin trasiga cykel, bilen som behöver byta däck eller mobilen som behöver byta batteri? Hur länge ska de behöva vänta på att få tillbaka sin cykel, bil, mobil eller liknande? Hur gör du det så smidigt som möjligt för båda parterna? Vilken målgrupp du vill nå ut till är också bra att definiera. Har du nödvändigt med material? Sätt dig ner och skriv ner dina tankar.

Fem saker att ha med i din plan:

-          Hur lång tid tar dina reparationer/tjänster?

-          Vilka tjänster vill du erbjuda dina kunder?

-          Målgrupp

-          Redskap som behövs

-          Lämpligt bokningssystem (Bokamera.se)

Fungerar för flera typer av versktäder, t.ex. Bilversktad, Cykelverkstad, Däckverstad m.m.

Hur blir du upptäckt?

A och O vid en uppstart är att få kunder, att bli upptäckt. Idag är det viktigt att göra sig tillgänglig via internet för att nå ut. Reklam via brev och telefonkataloger kommer inte ge dig den uppmärksamhet du behöver i ett uppkopplat samhälle. För att göra sig offentlig behövs bra marknadsföring, men framför allt behöver du en plattform för att folk ska kunna boka tider hos dig.

Checklista för att få kunder:

-          Skapa ett bokningssystem online (Bokamera.se)

-          Öppna ett Instagram- och Facebook-konto

-          Visa vad du erbjuder och inspirera!

-          Skapa en videoblogg där du exempelvis visar upp olika reparationer/tjänster du utför

-          Sprid vidare din tjänst genom vänner och bekanta

-          Sätt upp en hemsida (Bokamera.se)

Hur marknadsför du din verkstad

Bokningssystem på nätet

När du ska boka ett träningspass, en klipptid eller en resa, hur ofta ringer du eller tar dig dit för att göra en personlig bokning? Idag sker nästan allt online och det har aldrig varit smidigare. Via Bokamera.se kan du enkelt sätta upp en hemsida och ett bokningssystem som sköter dina bokningar åt dig. Du behöver inte fokusera på vilka lediga tider du har eller skicka påminnelser till dina kunder. Bokamera.se sköter bland annat kundkontakt, bokningar och betalningar åt dig för att lätta på dina axlar och ge dig mer tid till din anläggning. Bokningssystemet är speciellt anpassat till dig som vill ha en verkstad och du får en hemsida likt den här. Dina kunder kan när som helst boka dina tjänster, vart som helst, utifrån de tiderna du har satt upp. Det är ett enkelt och effektivt system som kommer underlätta jobbet för dig och för din verksamhet.

Anslut dig till BokaMera, vi hjälper dig komma igång
  • Inga betalkort behövs
  • Enkelt att komma igång
  • Det är gratis att registrera sig