Ska du börja hyra ut dina lokaler eller idrottsanläggningar finns det alltid saker att tänka på. Vilka vill du nå ut till? Är det endast dina medlemmar eller även externa kunder? När ska de ha tillgång till lokalen du ska hyra ut? Behövs ett passagesystem för att kunderna/medlemmarna ska kunna komma in i lokalen även om ingen personal är på plats? Att börja hyra ut sin lokal/anläggning online behöver inte vara så svårt som man kan tro, därför hjälper vi dig hela vägen.

Fungerar för dig som vill hyra ut en lokal/ett konferensrum

Vårt system är flexibelt och fungerar för olika typer av lokalbokningar.

Fungerar även för dig som vill hyra ut en sportanläggning/sporthall

Vårt system är flexibelt och fungerar för olika typer av hallbokningar.

-          Har du bestämt dig om hur du vill att dina kunder ska få tillgång till lokalen/hallen?

-          Hur ska du sticka ut från mängden så att kunderna väljer att boka hos dig?

-          Vad behöver du för att komma igång?

-          Har du ett fungerande bokningssystem för dina kunder?

Genom att utgå från dessa punkter kommer din resa till att hyra ut din lokal/anläggning att bli mycket lättare. Så länge du vet hur och vilka du vill ska få tillgång till din lokal är du en bra bit på vägen. Målet är att göra det så lätt som möjligt, både för kunden/medlemmarna men även för dig, så att du kan fokusera på att hela tiden förbättra lokalen för dina kunder.

Var unik

När det kommer till att locka kunder till just din lokal eller anläggning är nyckeln att göra det så smidigt som möjligt för kunderna, ju enklare desto bättre. Det finns många som hyr ut sina lokaler, varför ska de just välja dig? Beroende på stad ser marknaden olika ut. I vissa är konkurrensen större, i vissa är den lägre.

Att vara unik handlar inte bara om vad du vill göra, utan hur du vill göra det. Du kanske vill låta dina kunder ha tillgång till lokalen eller hallen dygnet runt så att de oavsett vardag kan komma till dig. Detta ger kunder förtroende och trygghet att de alltid har dig när det passar dem, och detta kan du enkelt lösa med BokaMeras bokningssystem, utan att själv lägga ner en massa tid på att administrera.

Att skapa en plan

Nu är det dags att lägga upp en plan för din verksamhet. Vilka tider ska dina kunder kunna hyra? Hur länge ska de ha tillgång till lokalen/hallen? Hur gör du det så smidigt som möjligt för båda parterna? Vilken målgrupp du vill nå ut till är också bra att definiera. Har du nödvändigt med material? Sätt dig ner och skriv ner dina tankar.

Fem saker att ha med i din plan:

-          Under vilka tider ska de ha tillgång till din anläggning/lokal?

-          Vilka lokaler vill du erbjuda?

-          Målgrupp

-          Redskap som behövs, till exempel ett passagesystemet

-          Lämpligt bokningssystem (Bokamera.se)

Koppling till passagesystem

Vill ni låta era kunder att kunna komma in i lokalen även om det inte finns personal på plats? Vill ni slippa alla koder som sprids runt till alla i närheten eller alla nycklar som man måste hålla reda på? Med BokaMeras tjänst kopplad till ledande aktörer som RCO, Vanderbilt (Omnis), Parakey, Amido och Axema kan ni helt automatiserat ge besökare tillträde till lokaler under bokad tid. Läs mer här https://bokamera.se/code-lock/

Hur blir du upptäckt?

A och O vid en uppstart är att få kunder, att bli upptäckt. Idag är det viktigt att göra sig tillgänglig via internet för att nå ut. Reklam via brev och telefonkataloger kommer inte ge dig den uppmärksamhet du behöver i ett uppkopplat samhälle. För att göra sig offentlig behövs bra marknadsföring, men framför allt behöver du en plattform för att folk ska kunna boka lokaler eller hallar hos dig.

Checklista för att få kunder:

-          Skapa ett bokningssystem online (Bokamera.se)

-          Öppna ett Instagram- och Facebook-konto

-          Visa vad du erbjuder och inspirera!

-          Skapa en videoblogg där du exempelvis visar upp olika aktiviteter i din lokal/hall

-          Sprid vidare din tjänst genom vänner och bekanta

-          Sätt upp en hemsida (Bokamera.se)

Bokningssystem online

Hur ofta ringer du eller tar dig personligen till en plats för att göra en personlig bokning när du ska boka ett träningspass, en klipptid eller en resa? Idag sker nästan allt online och det har aldrig varit smidigare. Via Bokamera.se kan du enkelt sätta upp en hemsida och ett bokningssystem som sköter dina bokningar åt dig. Du behöver inte fokusera på vilka lediga tider du har eller skicka påminnelser till dina kunder. Bokamera.se sköter bland annat kundkontakt, bokningar och betalningar åt dig för att lätta på dina axlar och ge dig mer tid till din anläggning. Bokningssystemet är speciellt anpassat till dig som vill ha en lokaluthyrning och du får en hemsida likt den här. Dina kunder kan när som helst boka dina tjänster, vart som helst, enligt tiderna du har satt upp. Det är ett enkelt och effektivt system som kommer underlätta för din verksamhet.

Anslut dig till BokaMera, vi hjälper dig komma igång
  • Inga betalkort behövs
  • Enkelt att komma igång
  • Det är gratis att registrera sig